Showroom InnovatieFabriek

Voor en door zorgmedewerkers
Op 19 mei organiseerden we voor het eerst een showroom met innovaties voor zorgmedewerkers. Deze innovaties, die de zorg slimmer kunnen maken of uren kunnen besparen, hebben we de afgelopen maanden opgehaald bij lid-organisaties van Drechtzorg. Die waren dan ook zelf aanwezig om het gebruik toe te lichten en ervaringen te delen. Niet alleen de bezoekers waren enthousiast, ook de organisaties die hun innovatie lieten zien vonden het leuk om te laten zien hoe zij bezig zijn om de zorg toekomstbestendig te maken.

De innovaties
Er was een mix te zien die voor meerdere soorten organisaties geschikt zijn, van ouderenzorg tot gehandicaptenzorg. Bijvoorbeeld de VR-bril (Aafje en Albert Schweizer ziekenhuis), een medicatiedispenser die op afstand te gebruiken, een heup-airbag, beeldzorg met Compaan en de Qwiek-up (Rivas), een digitale dagbesteding (Aafje), Robot Tessa (ASvZ) en robot Sara (Parkhuis).
We zijn erg blij dat ROC Da Vinci ons heeft geholpen door een mooie ruimte ter beschikking te stellen.

Digitale dagbesteding en beeldzorg
We hebben de bezoekers gevraagd door welke innovatie ze het meest geïnspireerd raakten en of welke innovaties we een volgende keer onder de aandacht zouden kunnen brengen. Deze reacties nemen we mee voor een volgende keer. Om een tipje van de sluier te lichten: de digitale dagbesteding en de beeldzorg waren de meest genoemde innovaties.

Waarom een showroom?
De InnovatieFabriek (in oprichting) wil succesvolle innovaties verspreiden over de andere lidorganisaties. De showroom was daarvoor een eerste stap.

Scroll naar boven