Focusgroep WoonZorgwijzer Plus Waardenland

Ken jij de Atlas Woonzorgwijzer Plus Waardenland al? En heb je de tool wel eens gebruikt in jouw werkzaamheden? Dan zijn we benieuwd naar jouw ervaringen! Om het werken met de Atlas te vergemakkelijken gaat Drechtzorg in samenwerking met Adviesbureau Jonge Honden onderzoek doen naar de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Onder de loep
Om de tool nog beter te laten aansluiten bij de behoefte van de gebruiker, nemen we deze goed onder de loep. Daarvoor zijn we op zoek naar gebruikers van de Atlas die ervaringen met ons willen delen gedurende een sessie met een focusgroep. Hierin horen we graag meer over de gebruiksvriendelijkheid, handige functies of juist verbeterpunten die het gebruik van de Atlas kunnen vergemakkelijken. Vragen die hierbij naar voren zullen komen zijn o.a. ‘Is het duidelijk waarvoor je deze tool kan gebruiken?’, ‘Kan je de gewenste informatie gemakkelijk vinden en lukt het je om de visualisaties goed te interpreteren?’ Met jouw feedback kunnen wij in kaart brengen waar nog verbeterpunten liggen. Ben jij wel bekend met de Atlas maar zijn er voor jou redenen om de tool niet te gebruiken? Ook dan ontvangen we graag jouw feedback!

Wil jij met ons meedenken?
Wil je ons helpen door jouw ervaring en tips met ons te delen? Meld je dan nu aan voor de focusgroep via info@drechtzorg.nl. De focusgroep vindt plaats op donderdag 21 september van 15-17 uur. Let op: ipv fysiek is ook deze focusgroep digitaal.

Nog niet bekend met de Atlas WoonZorgwijzer Plus Waardenland?
Voor degenen die nog niet bekend zijn met de tool: de Atlas is ontwikkeld door Stichting Drechtzorg en kan inzicht geven in verschillende (beleids)vraagstukken. Is er bijvoorbeeld voldoende dagbestedingsaanbod in dorpskernen waar veel mensen met dementie nog thuis wonen? Of in welk stadsdeel staan woningen die geschikt zijn voor ouderen om langer thuis te wonen? En zijn daar wel de juiste voorzieningen in de buurt? De Atlas brengt informatie in kaart over zorgvragers of zorggroepen en combineert deze gegevens met aanvullende informatie over zorgaanbod, vastgoed of voorzieningen in de omgeving. De tool brengt de informatie visueel in kaart en helpt zo met elkaar het goede gesprek te voeren en onderbouwd tot actie over te gaan.

Heb je (nog) geen ervaring met de tool maar is je interesse wel gewekt? Neem dan gerust een kijkje via deze link. Voor meer informatie kan je ook terecht bij Ines Pruijt en/of Jeannette Frèrejean via info@drechtzorg.nl of 06-12626706 (Jeannette).

Scroll naar boven