26 september 2019

Tijdens de netwerkbijeenkomst van 11 april jl. zijn coalities voor specifieke onderwerpen gevormd. Zo ook voor het onderwerp ‘de vitale medewerker’. Zeker in deze tijd van personeelskrapte, is het belangrijk om de medewerkers maximaal te faciliteren om vitaal en met plezier zorg te kunnen verlenen! Daarnaast hebben zorgorganisaties in de regio afgesproken zich in te zetten voor het behouden van zoveel mogelijk professionals voor de zorgsector.

Door te investeren in een aantrekkelijke werkomgeving en een aantrekkelijk werkklimaat, kan de uitstroom worden beperkt en de vitaliteit van medewerkers worden vergroot. Dit past ook direct bij ‘goed werkgeverschap’: het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving en leerklimaat.
Daarom organiseert de regionale werkgeversvereniging (WGV ZHZ) samen met het Parkhuis, Yulius, het Spectrum, Swinhove, Present, ASVZ, Syndion, de Merwelanden, de Hoop, Rivas, de Lange Wei en het Albert Schweitzer ziekenhuis van 18 t/m 22 november 2019 de eerste editie van de Sterk in je werk week!

Het programma
De hele week zijn er volop (gratis) activiteiten voor zorgmedewerkers uit de regio. Zorgmedewerkers mogen van het aanbod van de eigen organisatie gebruik maken, en kunnen zich ook aanmelden voor een activiteit bij een van de andere deelnemende organisaties. De activiteiten zijn zeer divers, maar allemaal gericht op het versterken van de medewerker. Denk aan workshops mindfullness, stressbestendig werken, bootcamp, loopbaancheck’s, stoelmassages, mediajungle nog veel meer.

Een prachtig voorbeeld van hoe we ons met elkaar – partijen die zowel lid zijn van de WGV ZHZ als partner van het Netwerk Vitaal & Veerkrachtig ZHZ – inzetten voor het bevorderen van de vitaliteit van medewerkers.

Meer weten?
Meer informatie over de Sterk in je werk week vindt u hier.