5 november 2018

Voor het project Transmurale Gegevensuitwisseling gaat Drechtzorg in zee met Twynstra Gudde. Namens Twynstra Gudde wordt de lead projectleider: Erwin Bretscher, werkzaam als senior manager consultant. Erwin heeft een zeer ruime ervaring in de ICT en informatievoorziening, vooral op het gebied van vraagstukken rondom interoperabiliteit en digitalisering van de zorg, zowel in de cure als de care. Erwin was hiervoor werkzaam bij Meddex en VZVZ. Daarvoor heeft Erwin veel gedaan rondom Huisartsenportalen, zelforganisatie en trombosediensten.

Erwin wordt geassisteerd door Anna Oostveen MSc, adviseur bij Twynstra Gudde Zorg. Zij zal samen met Erwin Bretscher per 5 november starten bij Drechtzorg om de impact van transmurale gegevensuitwisseling voor zorgaanbieders te onderzoeken. Anna heeft ruime ervaring op het gebied van kwalitatieve en kwantitatieve studies. Daarnaast heeft ze jaren in de thuiszorg gewerkt en ervaring opgedaan met de cliëntpopulatie NAH. Anna is eerder betrokken geweest bij een project in het Albert Schweitzer ziekenhuis rondom een registratiesysteem-vraagstuk.

In volgende nieuwsbrieven zullen Erwin en Anna steeds een stand van zaken van het project Transmurale Gegevensuitwisseling geven.