Samen de zorg in de regio Drechtsteden verbeteren

Samen kansrijke innovaties ontwikkelen én deze realiseren om de zorg en dienstverlening in de regio Drechtsteden in de volle breedte efficiënter te maken: dát is de uitdaging die de Alliantie Zorgvernieuwing Drechtsteden zich tot 2020 gesteld heeft.

In deze Alliantie hebben Drechtsteden, Drechtzorg en VGZ kennis, kunde en krachten gebundeld om zo gezamenlijk een leertuin Zorgvernieuwing te starten. Een leertuin waarin wij als gezamenlijke partners innovaties en nieuwe interventies gaan uitwerken en implementeren. Met elkaar gaan we de zorg en ondersteuning in de regio op de korte en de langere termijn vernieuwen, maar wel in een veilige leeromgeving.  De leertuin loopt in de Wmo-regio Drechtsteden (gemeente Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht). De leertuin is van start gegaan in 2016 en loopt door tot 2020.

Drechtsteden

Wat mag u van ons verwachten? En wat vragen wij aan u? Op deze projectpagina leest u allereerst over onze doelstellingen, plannen en activiteiten. De komende jaren gaan we de site verder vullen met verbeterprojecten, interviews met gedreven zorgverbeteraars en concrete resultaten. Klik hier voor een factsheet van de leertuin, en download hier de criteria voor leertuininitiatieven.

logo vgz logo drechtzorg logo Drechtsteden