29 maart 2018

Op dinsdag 8 mei 2018 is de dag van de beroerte.
Tijd: 18.30 -21.30 uur
Locatie: Vergadercentrum Albert Schweitzer ziekenhuis Dordwijk
Albert Schweitzerplaats 25
3318 AT Dordrecht

De dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor preventie en het belang om bij signalen op tijd naar het ziekenhuis te komen.
De informatiemarkt wordt gehouden op de vide van het vergadercentrum in het ASz van 18.30 – 20.00 uur, daarna zijn er lezingen in het naastgelegen auditorium.

Sprekers zijn Anouk Rozeman, neuroloog in het Albert Schweitzer ziekenhuis en Bart Zegers, revalidatiearts bij Rijndam. De lezingen duren naar schatting tot 21.30 uur.

Neuroloog: Mevrouw Rozeman

Veel mensen die een beroerte (CVA) of TIA krijgen, herkennen  dit vaak niet. Want waar moet je op letten en wat moet je doen? Mevrouw Rozeman, neuroloog in het Albert Schweitzer ziekenhuis legt uit wat u, met welke klachten, moet doen. Ook gaat zij in op het belang van tijdig reageren op de eerste klachten. 

Revalidatiearts: Bart Zegers

Veel mensen ervaren na een beroerte blijvende klachten. De heer Bart Zegers van Rijndam gaat in op de verschillende restverschijnselen die na een beroerte kunnen optreden. 

Megabrein

De hele dag heeft u in de hal van het Asz de gelegenheid  om een kijkje te nemen in het Megabrein. Dit brein is maar liefst 4 meter hoog en op de buiten- en binnenkant vindt u allerlei informatie over hersenaandoeningen, zoals een beroerte.                                        

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
U bent van harte welkom!