22 juli 2020

Het Centrum Levensvragen Drechtsteden Gorinchem en omstreken bestaat deze maand 1 jaar.
Het vanuit de overheid gefinancierde centrum maakt het mogelijk dat geestelijk verzorgers ondersteuning en begeleiding kunnen geven aan mensen in de thuissituatie. Eén telefoontje naar het Centrum voor Levensvragen is voldoende om kosteloos vijf gesprekken in gang te zetten.

Met een terugblik is te zien dat er voorzien wordt in een behoefte. Het centrum wordt twee á drie keer per week benaderd door huisartsen, verpleegkundigen, sociale wijkteams en andere zorgprofessionals met de vraag wat het centrum kan betekenen of om een aanvraag te doen. In de meeste gevallen kan het centrum in de aanvraag voorzien, in enkele situaties wordt de aanvrager doorverwezen. Twijfelt u of begeleiding door een geestelijk verzorger in de situatie passend is? U kunt gerust bellen voor overleg.

Het Centrum Levensvragen is telefonisch bereikbaar via (078) 203 23 45. Na een telefonische intake wordt een geestelijk verzorger benaderd die past bij de vraag en achtergrond. De geestelijk verzorger neemt binnen twee werkdagen contact op met de hulpvrager.

Aan het Centrum voor Levensvragen zijn zestien geestelijk verzorgers verbonden. Geestelijk verzorgers zijn hbo of universitair geschoold in theologie of humanistiek met als specialisatie geestelijke verzorging. Ze hebben verschillende levensbeschouwelijke achtergronden, zodat er altijd een geestelijk verzorger is die aansluit bij de vraag en behoefte. U vindt hun foto’s en meer informatie via de website: https://centrum-levensvragen.nl/geestelijk-verzorgers/