Het Netwerk Vitaal & Veerkrachtig ZHZ nodigt zorgprofessionals in de regio van harte uit voor een inspiratiesessie over “Armoede, Vitaliteit en Gezondheid”.

Er bestaat een sterk verband tussen de financiële positie, leefstijl en gezondheid van mensen. Een minder goede gezondheid en ongezonde manier van leven – roken, drinken, drugsgebruik, weinig lichamelijk activiteit en overgewicht – komen bovenmatig voor bij mensen met een minder gunstige financiële positie. Armoede maakt letterlijk ziek, zowel lichamelijk als mentaal. Zorgprofessionals worden hier dagelijks mee geconfronteerd. Het is geen individueel maar een maatschappelijk probleem, dat vraagt om een brede maatschappelijke aanpak. Tijdens de inspiratiesessie gaan we op dit vraagstuk in vanuit collectief perspectief. De GGD presenteert de resultaten van een (cijfermatig) onderzoek naar de relatie tussen vitaliteit en moeite met rondkomen, en neemt ons mee in het publiek perspectief op gezondheid en armoede en de opzet van een onderzoek met inwoners in Dordrecht. We gaan in gesprek over de link tussen preventieve publieke en individuele gezondheidszorg.

Datum: 16 september 2019
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Crabbehoeve, Van Karnebeekstraat 2 te Dordrecht.

Programma:

9:45 – 10:00 uur Inloop
10:00 – 10:30 uur Vitaliteit en moeite met rondkomen, Ester de Jonge, epidemioloog GGD ZHZ
10:30 – 11:00 uur Armoede vanuit een publiek gezondheidsperspectief door adviseur publieke gezondheid Judith Kolk, antropoloog Arne Mellaard en epidemioloog Ester de Jonge van de GGD ZHZ
11:00 – 12:00 uur Dialoog armoede en de zorgpraktijk
12:00 uur Afsluiting incl. lunch.

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier: