27 september 2021

Op 17 november 2021 organiseert Drechtzorg in samenwerking met de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) de volgende bijeenkomst in de serie over transmurale gegevensuitwisseling. Deze keer is het thema ‘Toestemming voor uitwisseling van medische gegevens in ouderenzorg, GGZ en gehandicaptenzorg’.

Wat voor veel mensen heel normaal is, namelijk toestemming verlenen aan bijvoorbeeld je huisarts of apotheker om medische gegevens te delen, kan voor patiënten in de gehandicaptenzorg, GGZ of ouderenzorg niet zo vanzelfsprekend zijn. Sommige patiënten mogen zelf geen toestemming geven voor het delen van gegevens, maar er zijn ook mensen die niet begrijpen wat het betekent en daarom de beslissing steeds vooruitschuiven.

Thekla Jeurissen, Toezichthouder Toestemmingen bij VZVZ zal tijdens de bijeenkomst eerst iets vertellen over de ervaringen die zij tot op heden heeft opgedaan met de Toestemmingen voor het LSP en het toezicht hierop vanuit VZVZ. Daarna gaan we interactief aan de slag door met elkaar na te denken over o.a.:

De digitale bijeenkomst start om 10.00 uur en wordt rond 11.30 uur afgerond. Medewerking wordt verleend door verschillende leden van Drechtzorg die te maken hebben met dit onderwerp.

Aanmelden kan via onderstaand formulier.