Het werk en de activiteiten van onze deelnemers zijn veelzijdig. Op onze website willen we af en toe eens het licht laten schijnen op activiteiten die wellicht niet bij iedereen bekend zijn, maar wel het vermelden waard.
We beginnen bij Syndion, een organisatie die dienstverlening en ondersteuning biedt aan mensen met een handicap. Een leer-/werkproject van de dagbesteding van Syndion is Syn in Zoet. Een heuse banketbakkerij en winkel in Gorinchem…

Bij bakkerij Syn in Zoet werken mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De bakkerij biedt hen een professionele werkplek waar zij werken volgens de eisen die aan een bakkersbedrijf worden gesteld. Zij krijgen daarbij ondersteuning en gebruiken zo nodig speciale hulpmiddelen. Samen met de begeleiders en een professionele bakker wordt op ambachtelijke wijze gewerkt aan de bereiding van diverse banketproducten.

De “core business” van Syn in Zoet zijn koekjes, appelkoeken en Petit fours. Petit fours zijn heerlijke mini gebakjes van bitterkoekjes met crème en chocolade, voorzien van seizoensgebonden decoratie. Ze kunnen gemaakt worden met een bedrijfslogo erop voor bijvoorbeeld bedrijfsrecepties. Ook bij een geboorte, bruiloft of jubileum kunnen ze op maat gedecoreerd worden. Naast deze producten wordt er uiteraard nog een groot assortiment banketproducten geproduceerd. Deze kunt u vinden op de website van Syn in Zoet, verderop meer hierover.

Bakkerij Syn in Zoet maakt ook diverse producten op maat. Zo worden er bijvoorbeeld speciale martelaartjes (koekjes) gemaakt voor het Gorcums Museum. Dit martelaartje verwijst naar de martelaren van Gorcum. Zo proberen de bakkers altijd in te spelen op de wensen van de klant. Samen zoeken naar een passend product.

Rondom de feestdagen wordt een breed assortiment seizoensproducten geproduceerd. Denk hierbij aan Valentijn, Pasen, Koninginnedag, lente, Moeder/Vaderdag, Sinterklaas, Kerstmis enz. Met de feestdagen worden er speciale bestellijsten gehanteerd. U kunt deze lijsten vinden op de website.

Alles wat wordt geproduceerd, wordt via de winkel verkocht of op bestelling gemaakt. De bakkerij heeft een aantal grotere opdrachtgevers onder haar klanten. Op donderdag gaat er een vrijwilliger met een medewerker uit de bakkerij de bestellingen rondbrengen. De winkel is op woensdag, donderdag en vrijdag open van 9:00 tot 16:00 uur. Het is op maandag en dinsdag wel mogelijk om bestellingen te plaatsen en op te halen. De bakkerij draait van maandag tot en met vrijdag. Een aantal medewerkers van de bakkerij werkt in de winkel. De medewerkers worden in de winkel ondersteunt door een vrijwilliger. Klanten te woord staan en met de kassa/geld omgaan is ingewikkeld, toelichting geven op een bepaald product gaat uitstekend.

Ook in Dordrecht heeft bakkerij Syn in Zoet diverse klanten. Elke donderdag voorzien zij hen van een nieuwe voorraad. Heeft u ook interesse gekregen in de producten van bakkerij Syn in Zoet, neemt u dan eens een kijkje op de website;www.syndion.nl/syninzoet, hier vind u uitgebreide informatie en ook de assortimentslijst is aldaar te zien. U kunt ook altijd (vrijblijvend) contact opnemen per mail of telefoon. Want voor lekker goed, moet u naar Bakkerij Syn in Zoet.

Bakkerij Syn in Zoet
Marinus Spronklaan 65A
4205 CG Gorinchem
0183 – 353108
bakkerij@syndion.nl
www.syndion.nl/syninzoet